West Texas Intermediate Oil - Sluit
Boven het 200 Moving Average

Technische analyse door Marcel van Vliet

West Texas Intermediate Oil - Sluit Boven het 200 Moving Average

Afgelopen vrijdag werd bekend dat een vat West Texas Intermediate bij een settlement van 92,61 dollar 5 procent in prijs was gestegen.

De reden dat de koers van de future boven het 200 moving average sloot waren de aangekondigde aanzienlijke veranderingen in het Chinese COVID beleid in 2023.

Deze mededeling werd gedaan door Zeng Guang, de voormalig directeur van het Chinese broertje van onze RIVM. Wel iemand met verstand van zaken lijkt mij.

Het strenge coronabeleid in China zet momenteel nog druk op de economie en daarmee dus ook op de vraag naar olie.

Wanneer de aangekondigde veranderingen zullen worden doorgevoerd, zal de vraag naar olie toenemen en iedereen zou wel moeten weten wat een verhoogde vraag met de koers van het aanbod zal doen.

olie velden California
Olievelden in California

De aankondiging uit China was echter niet de enige factor die de koers deed stijgen. Ook de zwakkere dollar na het tegenvallen van het Amerikaanse banenrapport deed een duit in het zakje. Hierdoor zou de inflatie mogelijk iets kunnen afzwakken.

Da daggrafiek laat zien dat het 200 moving average en de trendlijn opwaarts gericht zijn. Daarbij sloot de koers, na een retest van het 82 dollar niveau, afgelopen vrijdag weer boven het 200 moving average.

Een signaal waarop waarschijnlijk veel buy & hold- en institutionele beleggers vandaag zullen reageren met een kooporder.

Dit zou weer meer volume genereren, waardoor de koers verder zou kunnen stijgen.

De eerste serieuze weerstand is het niveau van het ronde getal van 100 dollar. Wanneer deze weerstand eventueel wordt doorbroken, dan kan men zich, al dan niet na een retest van dat niveau, richten op een koersdoel van 115 dollar.

Best een leuke rally toch?

 

TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast via de Traders Trefpunt website of via je favoriete mediaspeler.