Waarom de Koers van Goud Omhoog Kan

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Waarom de Koers van Goud Omhoog KanNa de indecision candle op de daggrafiek van de Goud Future van verleden week donderdag zou het er vrijdag even om spannen hoe de eeuwig durende strijd tussen de stieren en de beren zich zou ontwikkelen. Een gevormde  indecision candle, of Doji wordt door veel technische traders, als candlestick setup nauwlettend in de gaten gehouden.

Tom Bulkowski  schrijft over de Northern Doji in zijn bekende naslagwerk voor technisch analisten, de Encyclopedia of Candlestick Charts:

Despite the belief that a Northern Doji is supposed to be a bearish reversal candlestick, it acts as a continuation 51% of the time.

51% kans op een voortzetting van de stijgende koers dus, althans volgens Bulkowski. Als dit gegeven dan zoals vandaag op de grafiek ook nog eens wordt versterkt door de confluence van het steunniveau dat wordt gevormd door het ronde getal van 1800 dat exact samenvalt met het 50% retracement niveau, dan is het volgens de TLS strategie van Traders Trefpunt een uitgemaakte zaak.

Verleden week vrijdag, nabeurs werd de candlestick setup op het sleutelgebied inderdaad bevestigd door een gevormde pinbar candlestick setup. Hierdoor kon zelfs het instap niveau van 1820.6 naar 1813.8 worden verlaagd.

Vandaag lijkt de potentiële kooporder nog niet te worden gevuld, omdat de koers direct na de opening van de beurzen naar beneden is gegaan. Dit is echter nog reden om de kooporder te laten vervallen. Ten eerste omdat de order nog niet is gevuld en er dus simpelweg nog niet gehandeld wordt. Ten tweede is er nog nauwelijks neerwaarts volume, lees verkopers, in de markt. Dit is een kenmerk van het handelen tijdens de zomerperiode, overigens ook het thema van mijn laatste podcast. Bovendien wordt er in de regel op de maandag ook al minder gehandeld.

Wellicht komt er met de opening van de COMEX vanmiddag wat meer volume in de markt. Tot die tijd kun je de kooporder vanuit technisch oogpunt met een gerust hart laten staan.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!