US Dollar mandje – Dubbel prijspatroon voor ‘pattern traders’

Technische analyse door Marcel van Vliet.

US Dollar mandje – Dubbel prijspatroon voor ‘pattern traders’Vanwege de recentelijke ontwikkelingen op de daggrafiek loont het wellicht de moeite om vandaag een technische analyse te schrijven voor de USD dollar. Het meest duidelijk is de grafiek van de cfd voor het US Dollar mandje, waarvan de onderliggende waarde natuurlijk wordt vertegenwoordigt door de US Dollar Index.

De US Dollar Index bestaat uit een gewogen samenstelleng van de US Dollar tegen de Euro (EUR) voor 57.6%, de Japanse yen (JPY) voor 13.6%, de Britse pond (GDP) voor 11.9%, de Canadese Dollar (CAD) voor 9.1%, de Zweedse Kroon (SEK) voor 4.2% en de Zwitserse Franc (CHF) voor 3.6%. Deze major currencies geven ten opzichte van de USD Dollar voldoende gediversifieerd tegenwicht om de richting voor de US Dollar te bepalen.

Het eerste dat opvalt als de grafiek zich op mijn scherm vertoont, is het opwaarts trendkanaal vanaf 6 januari. In het grotere plaatje kan dit echter ten opzichte van de neerwaartse trend ook worden geïnterpreteerd als een bearish flag prijspatroon waar de koers gisteren uitbrak.

Daarnaast valt ook het, in technische analyse welbekende, kop en schouders prijspatroon in wording op. Van dit prijspatroon zijn de eerste schouder en de kop al gevormd. Een last kiss van de onderlijn van het trendkanaal zou mooi de tweede schouder kunnen gaan vormen.

Het ronde getal van 9000 zou voor de Amerikaanse Federale Bank, de FED weleens het koersniveau kunnen worden om in te grijpen en daarmee een verdere daling te voorkomen. Daarom is het aan te raden om eerst de price action rondom dit niveau af te wachten als je overweegt om deze cfd te gaan shorten.TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast  via de Traders Trefpunt website. ITunes, Spotify of via je favoriete mediaspeler.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!