Tesla – Technisch Verantwoord Instappen Boven 725 Dollar

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Tesla – Technisch Verantwoord Instappen Boven 725 DollarNu de reuring rondom Elon Musk en zijn bitcoin avontuur en het aandeel Tesla een beetje lijkt te zijn verplaatst naar zijn andere speeltje de SpaceX-dragon, leek het mij een leuk idee om het aandeel Tesla eens nader te bekijken.

Ondanks dat de koers vanaf het year high van 900.40 dollar op 25 januari flink is gedaald, vertoont het 200 moving average nog steeds een opwaartse beweging die volgens het boekje van de technische analyse een opwaartse trend indiceert. Het ronde getal van 700 dollar speelt op deze grafiek een grote rol.

Niet alleen is een rond getal in de regel een niveau waar de institutionele beleggers, zoals hedge funds, pensioenverzekeraars en fondsmanagers naar kijken, maar in dit geval lijkt de koers zich rondom de 700 dollar te stabiliseren.

Met dit gegeven in het achterhoofd vallen er nog een aantal andere zaken op. Allereerst ondersteunt het 200 moving average in de rol van dynamische steun het niveau van 700 dollar. Daarbij vormt de opwaartse trendlijn, die voor deze gelegenheid als stippellijn is weergegeven, samen met het ronde getal van 725 dollar een opwaarts driehoek prijs patroon. Een zogenaamde ascending triangle. De volgende aflevering van de Traders Trefpunt Podcast zal overigens verder ingaan op het onderwerp prijs patronen, maar dit terzijde.

Voor traders en beleggers die zich richten op een koersdoel in de richting van de 900 dollar, of het year high, is het verstandig om een uitbraak en een sluit van de koers aan de bovenzijde van het prijs patroon af te wachten. Iets minder conservatieve pattern traders en trend followers hebben wellicht al gehandeld op het omcirkelde pinbar candlestick patroon dat zich dinsdag 17 augustus heeft gevormd over het 200 moving average.

Maar ook voor hen zal het erom spannen hoe de koers zich rondom het niveau van 700 dollar blijft gedragen.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!