Terug naar het Nieuwe Normaal

Blog over het oppakken van de dagelijkse trading routine

Terug naar het Nieuwe Normaal

Toen ik nog in het bedrijfsleven werkzaam was zag ik er altijd een beetje tegen op om na mijn vakantie met gezonde tegenzin weer te beginnen. Sinds dit echter niet meer het geval is, merk ik dat het gevoel nooit meer heeft gespeeld. Voor mij een bewijs dat ik de juiste keuze heb gemaakt om te gaan doen wat ik het liefste doe, het traden en analyseren van de financiële markten.

Dit jaar was het vanwege de corona crisis echter allemaal anders. Door het virus en de maatregelen ertegen waren we dit jaar min of meer gedwongen om onze vakantie thuis in ‘Hintergarten’ te genieten, met als gevolg dat ik toch af en toe met een schuin oog naar de markten heb gekeken.

Het voordeel hiervan is dat ik niet opnieuw in sync met de markten hoef te komen, maar het nadeel is dat ik dit niet met een frisse blik kan doen, terwijl mij dit voorgaande jaren zo goed is bevallen.

Doordat het niet iedere dag van mijn vakantie 30 graden was, heb ik mij bezig gehouden met de ontwikkeling van het TAZ programma. De opbouwende, maar daarom niet minder malse, kritiek van de testers van het programma heb ik ter harte genomen en hun suggesties en verbeterpunten heb ik grotendeels doorgevoerd. Hierdoor is het intussen wel duidelijk dat een realisatie in juni definitief van de baan is. Voor degenen die interesse hebben getoond vraag ik nog even om geduld. Ik troost mij met de gedachte dat het programma er alleen maar beter van wordt.

Naast het nalopen en verbeteren van het TAZ programma heb ik, puur uit beroepsmatige interesse het boekje Pullback Stock Trading System van de Singaporese trading goeroe Rayner Teo besteld en heb de strategie op mijn eigen platform ge(back)test om te bezien of ik tot vergelijkbare resultaten kwam als Teo. Toen dit het geval bleek heb ik een stock screener gebouwd die de aandelen voor mij zoekt die aan de voorwaarden voldoen. Op basis van de resultaten draait deze strategie nu een klein weekje op een klein oefenaccount.

Voor de leden van de Inner Circle van Traders Trefpunt is de e-book versie van het boekje van Rayner Teo beschikbaar in de E-bibliotheek en vanaf morgen zal ik de actieve ‘stavaza’ meenemen in het Dagboek van een Trader met Opgestroopte Mouwen.

Terwijl de Chinese industrie weer verdient en de beurzen vandaag hoogstwaarschijnlijk in het rood zullen openen, zal terug naar het nieuwe normaal voor mij als trader niet zo heel veel verschil maken. Gewoon de dagelijkse routine en de draad van het traden en analyseren weer oppakken en gaan met die banaan. Ik kan mij echter heel goed voorstellen dat dit voor anderen een stuk minder makkelijk zal zijn.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik leer je graag hoe ook jij kan traden.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

Waar kan ik je mee helpen?

Heb je vragen over Traders Trefpunt, de Inner Circle, het TAZ programma of mijn boeken? Ik help je graag.

Traders Trefpunt

Traders Trefpunt is een initiatief van Marcel van Vliet dat is voortgekomen uit de behoefte om in contact te komen met andere traders en (actieve) beleggers om elkaar te versterken en gezamenlijk een hechte gemeenschap te vormen die elkaar met raad en daad bijstaat.

[email protected]

Chat met mij

Lid worden en leden

Social media

Nieuwsbrief 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het eBook ‘Het Pinbar Project‘ GRATIS!.

Copyright ©2019
Traders Trefpunt.
Cookies
Privacybeleid
Disclaimer

Copyright ©2019 Traders Trefpunt. Cookies | Privacybeleid | Disclaimer

error: Kopiëren is geblokkeerd !!