S&P 500 – Kansen, kansen, kansen, ….. of toch niet?

Technische analyse door Marcel van Vliet.

S&P 500 – Kansen, kansen, kansen, ….. of toch niet?


De pinbar candlestick setup* na de sluit van afgelopen dinsdag gaf de verhoogde mogelijkheid voor een succesvolle trade al aan. Niet alleen bevindt de setup zich als ‘rustpunt’ in de heersende bull market, maar ook in het midden van het opwaarts trendkanaal. Hier komt nog eens bij dat de candle het 50 moving average, in de rol van dynamisch steunniveau testte én deze bovendien over het ronde getal van 3850 punten is gevormd.

Op de grafiek zijn een groot aantal van vrijwel identieke candlestick setups over een rond getal te zien. Voor de duidelijkheid heb ik deze omcirkeld, ik doe dit voor mijzelf echter eigenlijk nooit omdat ik slecht tegen ‘rommelige’ grafieken kan. Op een grafiek met een koersverloop als deze, is het echter meestal vrij makkelijk om de hoge waarschijnlijkheid van de pinbar candlestick setup te laten zien. Overigens de rood omcirkelde setups zijn degenen die niet hebben gewerkt, maar vier tegen tien had toch een mooie winratio opgeleverd.

Het grote plaatje vertoont een zogenaamd Tripple Bottom Price Pattern, een drie dubbel bodem prijspatroon dat is gevormd op het steunniveau van het ronde getal van 3220 punten. Een koersniveau waar dan ook veel institutionele beleggers zullen zijn ingestapt. En waarom ook niet? Zolang de Fed blijft stimuleren en de ‘no comission’ retail gokkers nog niet kunnen inzetten op sportwedstrijden, is er toch geen vuiltje aan de lucht?

Voor vandaag geeft de pre-open koers, die is gebaseerd op het koersverloop van de de futures, al aan dat er waarschijnlijk weer hoger geopend gaat worden. Leuk voor de traders en beleggers die op basis van één van de blauw omcirkelde candlestick setups zijn ingestapt. Het enige dat nog roet in hun eten kan gooien is een correctie die ongetwijfeld zal komen, maar wanneer en hoe diep?* Meldt je aan voor de nieuwsbrief van Traders Trefpunt en ontvang het e-book ‘Het Pinbar Project’ met alle ins en outs over deze candlestick setup GRATIS!

error: Kopiëren is geblokkeerd !!