S&P 500 – (Bij)kopen na correctie?

Technische analyse door Marcel van Vliet.

S&P 500 – (Bij)kopen na correctie?Even leek het er verleden week donderdag op dat de koers van de S&P 500 de bovenlijn van het opwaarts trendkanaal zou doorbreken. Maar deze week wordt deze gedachten voor veel beleggers weer gereduceerd tot ijdele hoop.

Toch zijn de vooruitzichten op technisch gebied niet slecht en kwalificeer ik de terugval van deze week als een ‘normale’ correctie van de markt. De opwaartse trend is nog altijd in tact en zowel het trendkanaal als het oplopend 50 moving average bevestigen dit.

Doordat heel veel traders en actieve beleggers gebruik maken van het 61.8% Fibonacci retracement niveau fungeert dit niveau vaak als self fulfilling prophecy en daarom respecteert de koers dit niveau dan ook even vaak. Het 61.8% Fibonacci retracement niveau is op deze grafiek uitgezet over de meest recente ‘poot’ op de grafiek tussen 25 maart en 16 april.

Dit Fibonacci retracement niveau is dan ook in dit geval, zeker in combinatie met het ronde getal van 4000 punten een steunzone om scherp in de gaten te houden, want het zou zo maar eens kunnen dat de koers zich tot dit niveau terugtrekt.

Maar niet alleen de Fibonacci niveaus behoren tot de zogenaamde sleutelgebieden. Ook het 50% retracement niveau hoort erbij. Wanneer er echter minder verkoopdruk blijkt te zijn komen het 38.2% Fibonacci- en het 50% retracement niveau ook in aanmerking als steunniveau voor een kantelpunt.* Wordt lid van de Harde Kern van Traders Trefpunt en lees iedere dag mijn ‘Dagboek van een Trader met Opgestroopte Mouwen’ en luister naar de nieuwe aflevering van de TRADERS TREFPUNT Podcast via de Traders Trefpunt website of je favoriete mediaspeler.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!