Royal Dutch Shell – Gunstig Technisch Vooruitzicht

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Royal Dutch Shell – Gunstig Technisch VooruitzichtEén van mijn routines is om in het weekend in een paar seconden de grafieken van de bepalende markten te scannen om mij een algemeen beeld te vormen over wat ik de komende week op technisch gebied kan verwachten. Ik noem dit met een groot woord mijn weekend analyse, maar veel stelt het in de praktijk dus niet voor. Het is tenslotte wel weekend.

Al zijn er mensen die beweren dat toeval niet bestaat, ik kwam tijdens mijn weekend analyse van afgelopen weekend puur toevallig terecht op de weekgrafiek van het aandeel Royal Dutch Shell A, waar ik even moest blijven hangen om de vooruitzichten, die ik in één oogopslag zag, iets beter te analyseren.

Wat mijn aandacht trok waren de horizontale lijnen op de ronde getallen van 23,50 en 37 euro die door de koers werden gevormd. Deze twee lijnen, noem het steun en weerstand als je wilt, vormen een trading range die in mijn Quattro Stagioni Methode bekend staat als Fase I.

Het horizontal niveau van 37 euro fungeerde tot de uitbraak van de koers in de eerste week van 2021 als weerstand, maar vanaf dat moment is het niveau op de klassieke manier getransformeerd van weerstand naar steun. Het nieuwbakken steunniveau werd door de koers getest door de candles van de weken 16, 17 en 18, maar de re-test door week 29 mag volgens de regels van de QSM wel last kiss genoemd worden en de week erop zou er mooi een paar cent boven het ronde getal van 38 euro kunnen worden ingestapt.

De iets minder zekere traders wachten echter op een uitbraak door de koers van het driehoek prijs patroon dat op de grafiek is getekend. Overigens, in de volgende aflevering van de Traders Trefpunt Podcast (#14) licht ik het driehoek prijs patroon en de last kiss uitgebreid toe, maar dat terzijde. De vorige ondergrens van Fase III op het ronde getal van 50 euro zou mooi als koersdoel kunnen dienen, want dat niveau is de eerste serieuze barrière voor de koers om te slijten.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!