Prosus – Afbuigend Moving Average en Neerwaarts Trendkanaal

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Prosus – Afbuigend Moving Average en Neerwaarts TrendkanaalOp verzoek van enkele leden van de Facebookgroep van Traders Trefpunt een aanvulling op de technische analyse die onlangs als gezamenlijke analyse door de partners in de Facebookgroep is gepresenteerd.

Doordat ik zelden een technische analyse die ik heb gemaakt bewaar, omdat deze nu eenmaal ‘in het moment’ worden gemaakt, bekijk ik voor iedere nieuwe technische analyse de kale grafiek.

Het eerste wat mij deze keer aan de grafiek opviel, was het neerbuigende 50 moving average. Een vast criterium voor het bepalen van de ‘bias’ ten opzichte van een aandeel is de kleur van de candle die wordt gegenereerd door mijn zelfgebouwde Bias Determinator. Bevindt de koers zich onder het 50 moving average dan kleuren de neerwaartse candles rood en als de koers zich boven het 50 moving average bevindt, dan kleuren de opwaartse candles blauw.

De bias is dus, op een enkele uitzondering na, voor Prosus alweer neerwaarts sinds 5 maart. Daar komt nog eens bij dat de koers zich in een neerwaarts trendkanaal beweegt en dat het steun niveau van 92 euro sinds gisteren is gesneuveld.

Om nu een beetje in te kunnen schatten waar mogelijk het eerst volgende kantelpunt op de grafiek zal kunnen komen, maak ik gebruik van de Fibonacci retracement niveaus. In dit geval is dit het niveau van 61.8%, dat is uitgezet tussen de laag van 21 september van vorig jaar en de hoog van de pinbar candlestick setup van 18 februari.

Houdt dit steun niveau stand dan is de waarschijnlijkheid groot dat de koers hier van richting veranderd, al kan dit net zo makkelijk maar tijdelijk zijn. Als de koers door het steun niveau breekt, dan is het eerste serieuze steun niveau het ronde getal van 80 euro, maar als de koers ook daar nog doorheen gaat, dan komt de laag van 21 september 2020, op 75 euro weer in beeld.

Het gemiddelde koersdoel dat is vastgesteld uit de koersdoelen van 23 verschillende fundamentele analisten, zou ik voorlopig, vanuit technisch oogpunt, maar even vergeten.* Ook technische analyse leren? Volg dan de online cursus ‘Technische Analyse De Basis’ van Traders Trefpunt. (en het goede nieuws is dat deze je alleen een kop koffie kost.)

error: Kopiëren is geblokkeerd !!