Goud: Koers dreigt door de bodem te zakken

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Goud: Koers dreigt door de bodem te zakkenIn de tweede aflevering van mijn Traders Trefpunt Podcast sprak ik over een handelstechniek die ik De Streep noem. Sinds het ‘ontdekken’ van De Streep heb ik deze techniek toegevoegd aan mijn traders tool box en pas ik deze regelmatig toe.

Het was dan ook leuk dat ik voor mijn technische analyse van vandaag de techniek op de daggrafiek van goud tegen kwam. De  originele naam in de technische analyse voor De Streep is overigens counter trend line.

Maar eerst de grote lijn. De koers bevindt zich al sinds de hoogste notering op 7 augustus van vorig jaar in een neerwaarts trendkanaal. Het 50 moving average loopt als een zogenaamde mean mooi als een soort van ruggengraat door het midden.

De Streep is in een hoek van 40° gevormd vanaf het laagste punt van, nota bene mijn verjaardag, 8 maart. Uit backtests blijkt dat de ideale hoek voor De Streep idealiter tussen de 40° en 60° ligt.

Er zijn echter wel een aantal technische argumenten tegen deze gevormde Streep. Zo is er het steunniveau dat wordt gevormd door het ronde getal van 1700 dollar én het belangrijke Fibonacci retracement niveau van 61.8%. En vergeet de ondergrens van het trendkanaal die ook als steun zou kunnen dienen niet .

Instappen volgens de criteria van De Streep, dus wanneer de koers eronder sluit, zou ik in dit geval een risicovolle zaak vinden. Wellicht is het beter om short te traden wanneer de koers onder de steunzone sluit.* Wordt lid van de Harde Kern van Traders Trefpunt en lees iedere dag mijn ‘Dagboek van een Trader met Opgestroopte Mouwen’ en luister naar de nieuwe aflevering van de TRADERS TREFPUNT Podcast via de Traders Trefpunt website of je favoriete mediaspeler.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!