Gold Future – Gemeten Koersdoel op 2150 US Dollar / troy ounce

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Gold Future – Gemeten Koersdoel op 2150 US Dollar / troy ounceOp de grafiek van de Goud Future (GCXXXX) bevindt de koers al vanaf 7 augustus van vorig jaar in een prijspatroon dat in de technische analyse bekend staat als een Right-Angled Triangle price pattern, ofwel rechthoekig driehoek prijspatroon. Het karakter van dit prijspatroon verschilt in zoverre van zijn familielid het descending price pattern, het aflopend driehoek patroon, dat de trend waarin de koers zich voor het vormen van het patroon niet duidelijk is en het patroon dus als het waren vanuit een trading range is ontstaan.

Dit betekent volgens de ‘godfather of price patterns’ Martin Pring in zijn boek ‘Pring on price Patterns’, dat de uitbraak van de koers uit beide grenzen van het patroon kan voorkomen en dat er geen waarschijnlijkheid is zoals bij het aflopend driehoek patroon, dat dit in tegengestelde richting van de trend zal zijn. Want die is er immers niet.

Met deze conclusie als uitgangspunt durf ik het wel aan om voor deze analyse uit te gaan van een uitbraak door de bovengrens van het prijspatroon. Het eerste technisch argument dat dit ondersteund is de uitbraak van het 50 moving average door de bovengrens. Hiernaast wordt de ondergrens gevormd door het ronde getal van 1800 US Dollar / troy ounce, die daardoor een aanzienlijk sterker steunniveau is, dan dat dit bij een niet rond getal zou zijn.

Het gemeten koers doel bestaat uit de afstand tussen 1800 US Dollar / troy ounce en het hoogste punt van de eerder genoemde 7 augustus. Door deze verticale lijn te kopiëren en te plakken vanaf het punt van de uitbraak, kan het gemeten koersdoel worden bepaald. In het geval van dit termijncontract komt dit neer op grofweg 2150 US Dollar / troy ounce.

Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat er een uitbraak door de bovengrens plaatsvindt en het zal bovendien een kwestie van een lange adem worden voordat dit koersdoel is bereikt.


TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast  via de Traders Trefpunt website. ITunes, Spotify of via je favoriete mediaspeler.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!