Euro Stoxx 50 – Wachten op Volume door Kopers

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Euro Stoxx 50 – Wachten op Volume door KopersUit pure nieuwsgierigheid vandaag weer eens een technische analyse voor de Euro Stoxx 50 aandelenindex. De Euro Stoxx 50 is een index op basis van de 50 belangrijkste aandelen uit de landen van de eurozone en is ontwikkeld met als doel de belangrijkste blue chips in de Eurozone als een soort van ‘supersectorleiders’ te vertegenwoordigen.

Het was ook met het speculeren op deze index waarmee de Franse effectenhandelaar Jérôme Kerviel aan het begin van 2008, zijn toenmalige werkgever Société Générale met een verlies van 4,9 miljard euro opzadelde. Kerviel geeft tegenwoordig nog steeds presentaties over de uit de hand gelopen en ongeoorloofde speculaties op de futuresmarkt en verklaart stellig dat zijn enige doel was de beste trader van de roemruchte Delta One-afdeling van Société Générale te worden.

Op de grafiek bevindt de koers zich al na de doorbraak op 31 maart boven het ronde getal van 3900 punten. Fase III van de Quattro Stagioni Methode werd echter pas op 10 mei bevestigd toen het 50 moving average ook door het ronde getal brak. De bovengrens van de fase op 4035 punten was overigens al bevestigd door het derde raakpunt op 29 april.

Het pinbar candlestick patroon van 13 mei dat werd gevormd over het 50 moving average én het ronde getal van 3900 punten, zal voor veel swing traders het signaal geweest zijn voor de aankoop van één of meer cfd’s of (micro/mini)futures contracten. Dit wordt bevestigd door de toename van het volume ten opzichte van de dagen ervoor.

Vreemd was het dan ook niet toen vanochtend de koers boven de bovengrens op 4042.49 punten opende. Doordat dit echter voor veel swing traders aanleiding zal zijn om winst te nemen, is de kans op een last kiss, of misschien zelfs wel het terugkeren binnen de fase, waarschijnlijk.

Blijft de koers echter boven het steun niveau van de bovengrens, dan is het wachten tot er meer volume door kopers in de markt komt om de koers verder omhoog te stuwen. Fase III verlies dan zijn geldigheid.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!