EUR/USD: US Dollar lijkt in kracht toe te nemen

Technische analyse door Marcel van Vliet.

EUR/USD: US Dollar lijkt in kracht toe te nemenEr is niet echt een geoefend technisch oog voor nodig om te zien dat de US Dollar in kracht aan het toenemen is. Dit komt op de grafiek tot uitdrukking in een neerwaarts trendkanaal dat vanaf het hoogste punt op de grafiek en dus het dieptepunt van de dollar op 6 januari is uitgezet.

Na de klassieke Hammer candlestick op 24 februari en het daarop volgende Pinbar candlestick patroon op de 25ste, die beiden zijn gevormd op de bovengrens van het trendkanaal, zullen veel swing traders deze dubbele setup hebben benut voor een short trade.

En met resultaat, want de koers raakte vervolgens negen handelsdagen later de onderzijde van het trendkanaal, dat ongetwijfeld voor de swing traders als koersdoel stond. Voor de spijtoptanten komt er wellicht nog een kans. Na de koersstijging van gisteren ziet het er op dit moment naar uit dat er een Inside Bar candlestick patroon wordt gevormd.

Dit veel voorkomende candlestick patroon kan volgens de technische analyse zowel als kantelpunt als voortzettingspatroon worden geïnterpreteerd, maar omdat het zich in een duidelijke neerwaartse trend bevindt, acht ik de kans op de voortzetting groter. Al weet je dit in de grillige valutamarkt natuurlijk pas zeker als het patroon door de koers is bevestigd.

Waar rekening mee gehouden moet worden is dat het potentiële resultaat met de ondergrens van het trendkanaal als koersdoel niet erg groot zal zijn en slechts in de buurt van een risico/rendement verhouding van 1:1 zal komen.

Wellicht is het om die reden verstandiger om even het kruit droog te houden totdat de koers het 50 moving average of misschien zelfs de bovengrens van het trendkanaal nogmaals test.* Wordt lid van de Harde Kern van Traders Trefpunt en lees iedere dag mijn ‘Dagboek van een Trader met Opgestroopte Mouwen’ en luister naar de nieuwe aflevering van de TRADERS TREFPUNT Podcast via de Traders Trefpunt website of je favoriete mediaspeler.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!