Dow Jones - Dat is dan
en dit is nu

Technische analyse door Marcel van Vliet

Dow Jones - Dat is dan en dit is nu

In mijn technische analyse over de Dow Jones van drie weken geleden beschreef ik de doorbraak van de koers door het 200 moving average en waarom dit voor trend followers en buy & hold beleggers zo belangrijk is.

Vanochtend na het openen van de daggrafiek sprong mij een nieuw wapenfeit van de koers in het oog. Afgelopen donderdag sloot de koers niet alleen weer boven het 200 moving average, maar opende die ochtend (voor de meeste van ons middag) ook boven het neerwaarts trendkanaal, waarmee dit voorlopig de geschiedenisboeken in kan.

Voor de duidelijkheid laat ik het neerwaarts trendkanaal nog wel even op mijn grafiek getekend staan.

Thanksgiving
Olievelden in California

Op dit moment ‘worstelt’ de koers nog met de weerstand die wordt gevormd door het ronde getal van 33800 punten, waarvan ik afgelopen vrijdag tijdens een informele beleggersbijeenkomst heb toegelicht waarom ronde getallen voor mij zo belangrijk zijn.

Doordat het volume echter niet boven het 20 daags gemiddelde van het volume is gestegen, ontbreekt vooralsnog de ‘brandstof’ voor een verdere opwaartse beweging van de koers in de richting van het 35000 punten niveau.

Wellicht dat de verwachte data releases van aanstaande woensdag wat beweging in de zaak brengen, maar erg groot acht ik die kans niet omdat de Amerikaanse beurzen donderdag en vrijdag vanwege thanksgiving day zijn gesloten en het volume dus nul is.

Hoogstens zijn er wat bedrijven die volgende week de vruchten plukken van de verhoogde omzet die de, intussen wereldwijde, black friday gekte heeft opgeleverd.

Maar dat is dan en dit is nu ………………..

TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast via de Traders Trefpunt website of via je favoriete mediaspeler.