DAX – Kans door Pinbar Candlestick Setup

Technische analyse door Marcel van Vliet.

DAX – Kans door Pinbar Candlestick Setup


Vanochtend kwam er minder goed bericht voor de Duitse- en dus meestal ook de Europese detailhandelsverkopen uit Wiesbaden. Uit de cijfers van het Statistisches Bundesamt, afgekort Destatis, bleek namelijk dat de detailhandelsverkopen in april flink waren teruggelopen. Gecorrigeerd voor inflatie namen deze met -5.5% af terwijl de economen slechts een krimp van -2% hadden voorzien.

Nu waren in April de versoepelingen in het corona beleid nog niet zo ver als nu, maar toch, 3.5% meer als verwacht hakt er toch in. Op jaarbasis stegen de detailhandelsverkopen in april echter wel met 4,4 procent. De jaarcijfers zijn eveneens gecorrigeerd voor inflatie en seizoenseffecten, maar of het ‘corona effect’ hier ook is meegenomen is uit de samenvatting van de rapportage niet duidelijk.

Het zou zo maar eens kunnen dat de cijfers, vanaf de opening een daling kunnen veroorzaken. De pinbar candlestick setup die gisteren na het sluiten van de beurs is gevormd is daar op technisch gebied een indicatie voor. En doordat de pinbar candlestick is gevormd op de bovengrens van Fase III van de Quattro Stagioni Methode wordt de setup bevestigd.

Om te ‘vieren’ dat vanaf 1 juni de cursus ‘Trading met de Quattro Stagioni Methode’ weer via de website van Traders Trefpunt beschikbaar is, in het kort hoe er op basis van het geleerde via deze setup gehandeld kan worden.

Volgens de criteria van de QSM is hier sprake van een mogelijkheid voor een short trade. De entry zou op deze grafiek, onder de steun van het ronde getal van 15500 punten, worden geplaatst op het niveau van 15493 punten en de stop loss order, boven de weerstand van het ronde getal van 15750 punten op 15758 punten. Het koersdoel kan worden bepaald op een risk/reward ratio van 1:2 op 14963 punten, of de ondergrens van de fase op 14850 punten.

De obstakels die door de koers genomen moeten worden zijn het dynamische steun niveau dat wordt gevormd door het 50 moving average en de steun die wordt gevormd door het belangrijke ronde getal van 15000 punten. Deze punten van aandacht zijn van extra belang omdat er bij deze trade tegen de trend in wordt gehandeld.

Ben benieuwd hoe deze trade uitpakt.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!