DAX – Index (nog) niet onder de Indruk van Verkiezingen

Technische analyse door Marcel van Vliet.

DAX – Index (nog) niet onder de Indruk van VerkiezingenIn verband met de spannende verkiezingen in Duitsland is het voor mij bijna vanzelfsprekend om een technische analyse te schrijven voor de DAX40 index. Hoewel de veranderingen en de opstelling van de nieuwe bondskanselier ten opzichte van Nederland laag worden ingeschat, zal de uitslag van de verkiezingen niet alleen impact zal hebben op onze oosterburen, maar ook op (de economie van) Europa.

De update van iets voor half zeven vanochtend gaf aan dat Olaf Scholz van de SPD met 25.7% een voorsprong heeft genomen op zijn concurrent Armin Laschet, wiens uitslag 24.1% noteerde.

Op de daggrafiek is er van alle commotie vrijwel niets te zien. Traders en beleggers hielden waarschijnlijk hun kruit droog, want er was in verhouding tot een ‘normale’ donderdag en vrijdag nauwelijks volume in de markt. Er is dan op dit moment ook nog geen sprake van dat de koers Fase III van de Quattro Stagioni Methode, ofwel de trading range tussen 15000 en 16000 punten snel zal verlaten.

Wanneer de koers echter door de ondergrens van de Fase breekt, dan komt deze een drietal interessante mogelijkheden voor swing traders tegen. Allereerst is er de VWAP (op jaarbasis), die in confluence met het ronde getal van 14500 punten een aardige steunzone vormt. Dan is er het steunniveau van het grote ronde getal van 14000 punten . En tot slot is er de steunzone die wordt gevormd door het grote ronde getal van 13000 punten en het 38.2% Fibonacci retracement niveau.

Een uitbraak aan de bovenzijde en dus een voortzetting van de trend zal minder weerstand ondervinden. Het enige punt van betekenis is het year high van 16030 punten. Traders en beleggers met een opwaartse bias, doen er dus verstandig aan om even af te wachten tot de koers het year high is gepasseerd voordat zij bijkopen of alsnog instappen.

Maar voor nu zou ik zeggen, op de handen blijven zitten en eerst even wachten tot de koers en de grote spelers in de markt wat duidelijker laten zien hoe zij er in staan.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!