Brent Crude Oil – Nieuwe Kans voor Spijtoptanten?

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Brent Crude Oil – Nieuwe Kans voor Spijtoptanten?Het lijkt voor het gevoel alweer zo lang geleden dat de koers van ruwe olie, in dit geval de NYMEX future van Brent Crude Oil, tussen de 60 en 65 dollar bewoog. De daggrafiek laat echter zien dat de koers pas op 20 mei met een last kiss afscheid nam van het niveau van 65 dollar.

De opmars kwam maar even tot stilstand rondom het niveau van 72.50 dollar om daarna in één keer door te stomen naar het year high op 77.83 dollar. Een correctie kon dan ook vanuit technisch oogpunt niet uitblijven. Mede omdat het 38.2% Fibonacci retracement niveau, dat is uitgezet over het laagste punt van 21 mei en het hoogste punt van 6 juli, precies op het al eerder genoemde niveau van 72.50 valt.

De omcirkelde candlestick setups in de richting van de trend én in confluence met de hiervoor genoemde steunzone zullen dan ook door veel trend followers en swing traders aanleiding zijn geweest om in te stappen, als ze dit al niet veel eerder hadden gedaan. De toenames van het volume op 21 juni en 8/9 juli tonen dit aan.

De spijtoptanten onder de traders en actief beleggers die de boot hebben te lijken gemist krijgen wellicht nog een kans doordat de koers intussen weer is teruggekeerd naar het steunniveau. Al is enige voorzichtigheid hier wel op zijn plaats.

Het is in de technische analyse en VPA immers een bekend gegeven dat hoe vaker een steun door de koers wordt getest, hoe zwakker deze wordt, om de simpele reden dat er steeds minder kopers zijn die nog willen instappen, waardoor er niet voldoende gegeneerd wordt om de koers nogmaals omhoog te stuwen. VPA staat overigens voor Volume Price Analysis een methode die door Anna Coulling in haar boek ‘A Complete Guide To Volume Price Analysis’ haarfijn wordt uitgelegd.

Ook het gegeven dat de koers dicht bij het year high beweegt waar deze sinds maart 2015 al niet meer is geweest zal voor sommigen wat beangstigend werken. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat de koers op enig moment terugkeert naar het 200 moving average dat fungeert als indicator, de zogenaamde mean, voor de lange termijn. Dit ondanks dat het MA stijgend is.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!