Blogs

Op deze pagina vindt u de vijf meest recente (gast)blogs van Traders Trefpunt.

De vijf meest recente blogs

Op deze pagina vindt u de vijf meest recente (gast)blogs die op de website van Traders Trefpunt zijn verschenen.

Wilt u zelf ook eens een blog schrijven? Stuur uw bijdrage dan naar info@traderstrefpunt.nl. De enige voorwaarde is dat uw bijdrage trading/beleggen gerelateerd moet zijn.

Leden van De Harde Kern hebben in het archief toegang tot alle blogs die op deze website zijn verschenen.

De vijf meest recente blogs

Dit  artikel is voor het eerst verschenen op de website van dejongebelegger. Dejongebelegger, die om privé redenen liever zijn naam niet genoemd ziet worden, heeft toestemming gegeven om het artikel op deze website, ook weer vanwege privé redenen, in iets aangepaste vorm als gastblog te plaatsen. Midden in de periode van de aangiften, kan de uitleg in dit artikel van grote waarde zijn. Vanaf 1 maart kan je officieel weer belastingaangifte doen. Belastingaangifte en beleggen blijft een ding, vooral voor nieuwe beleggers. Met behulp van dit artikel kom jij hierachter en ga ik je helpen met een paar tips en feiten, zodat jij goed je belastingaangifte kan doen en naderhand hopelijk ook wat wijzer bent geworden.

Lees verder …..

De ‘round number’ strategie

Door: Marcel van Vliet | 1 maart 2021

Het is geen geheim dat ik de saaiheid en verveling die nu eenmaal bij het traden op de daggrafiek hoort probeer te verdrijven met andere activiteiten. Zoals het schrijven van boeken en blogs en het presenteren van een podcast, maar ook het actief posten van mijn trade ideeën op social media en het uittesten van nieuwe strategieën op een klein account zijn twee van mijn ‘hobby’s’.

Lees verder …..

De streep – Geduld in de Markt loont

Door: Marcel van Vliet | 9 februari 20121

In dit blog ga ik iets dieper in op de entry techniek die ik in aflevering 2 van de Traders Trefpunt Podcast heb besproken. Deze techniek noem ik ‘de Streep’. De streep staat in de technische analyse overigens gewoon bekend als Counter Trendline, dus het is niet zo dat het een eigen vinding is, zoals bijvoorbeeld de Bollinger Bands door John Bollinger.

Lees verder …..

Goud is goud en geen bitcoin

Door: Marcel van Vliet | 6 januari 20121

Onder cryptotraders en beleggers in goud woedt, niet alleen binnen de Facebookgroep van Traders Trefpunt, al enige tijd een discussie over de vraag of bitcoin de rol van goud zal overnemen. Leuk om te zien hoe sommigen ‘hun’ favoriete beleggingsinstrumenten verdedigen. Minder leuk, omdat het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen in de discussie vaak meer van belang is dan het onderbouwde antwoord.

Lees verder …..

Het Handelen op kantelpunten

Door: Marcel van Vliet | 21 december 2020

Het laatste blog van dit jaar wil ik graag beginnen met alle leden en cursisten van de Traders Trefpunt website en Facebookgroep alvast fijne feestdagen en een goed en winstgevend 2021 toe te wensen.

Voor dit blog heb ik ervoor gekozen om te schrijven over één van de meest simpele, effectieve en winstgevende handelsmethoden uit mijn ‘traders toolbox‘. Het handelen op kantelpunten.

Lees verder …..

error: Kopiëren is geblokkeerd !!