ASML – Drie Technische Koop Kansen op Rij

Technische analyse door Marcel van Vliet.

ASML – Drie Technische Koop Kansen op RijMet vier candlestick setups bijna op rij is er vanuit technisch oogpunt gezien nauwelijks een beter moment te bedenken om het aandeel ASMI aan te schaffen. De koers van het aandeel van de producent uit Veldhoven van steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips, bevindt zich al geruime tijd binnen de grenzen van Fase III van de Quattro Stagioni Methode. Na het year high, nog niet zo lang geleden, op 15 september heeft de koers zich teruggetrokken tot in de steunzone die wordt gevormd door de ondergrens van de fase op 610 euro en het 50% retracement niveau.

Binnen deze steunzone wordt het voor swing traders en traders die handelen volgens de Quattro Stagioni Methode interessant. Op 6 en 11 oktober heeft zich tot twee keer toe een pinbar candlestick patroon gevormd op het 50% retracement niveau en één keer op het ronde getal van 650 euro. Het geleidelijk opwaarts lopende 200 moving average indiceert dat de koers zich nog steeds in de uptrend bevindt en dat de kans groot is dat het terugtrekken van de koers een doodnormale correctie is die is gevolgd op de daling van zowat alle Europese indices van verleden week.

Met een kooporder, een zogenaamde entry op 654 euro, een stop loss order op 607 euro en een koersdoel iets onder de bovengrens van de fase op 748 euro, kan er een mooie risk to reward (R/R) van 1:2 behaald worden.

Een ander verhaal wordt het natuurlijk als de koers door de ondergrens van de fase zakt. Dan vormt het ronde getal van 600 euro een serieus steunniveau en het is ook niet uitgesloten dat op dat moment het 200 moving average ondersteuning gaat bieden aan de zone die wordt gevormd door het ronde getal van 550 euro en de horizontale lijn van 555 euro.

Zoals altijd zal de tijd het ons weer leren.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!