Air France-KLM: Noodsteun moet Zwanen in de Lucht houden

Technische analyse door Marcel van Vliet.

Air France-KLM: Noodsteun moet Zwanen in de Lucht houdenVanochtend werd bekend dat luchtvaartmaatschappij Air France-KLM krijgt extra hulp van de Franse staat gaat krijgen. Door het omzetten van een lening van 3 miljard euro en het uitgeven van extra aandelen ter waarde van 1 miljard euro, werkt het Frans-Nederlands bedrijf 4 miljard aan schulden weg.

Bij de KLM is de acute nood nog minder hoog, tenminste dat beweert demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra met in gedachte zijn hand op de portemonnee van de belastingbetaler.

KLM leed door de corona pandemie vorig jaar een recordverlies van 7,1 miljard euro en ook de eerste kwartaalcijfers van dit jaar zien er niet rooskleurig uit. Ik denk een voorteken dat de miljardenleningen die Air France-KLM van zowel de Franse als de Nederlandse staat vorig jaar kreeg niet voldoende zullen zijn om het bedrijf door de crisis heen te loodsen.

Op verzoek van één van de leden van ‘De Harde Kern’ van Traders Trefpunt weer eens een analyse volgens de Quattro Stagioni Methode. Het bedrijf leek op 9 november na de tijdelijke versoepeling van de corona maatregelen even op te leven en de koers brak zelfs uit Fase I.

Ook de Pinbar candlestick setup over het ronde getal van 4,50 euro beloofde op technisch gebied veel goeds. Maar door de derde coronagolf heeft het tot nu toe niet zo mogen zijn. Uiteindelijk bleek de weerstandzone van 5,70 euro en het 38.2% Fibonacci retracement niveau te sterk en trok de koers zich terug tot het 50 moving average.

Vanuit de QSM bezien is het nog te vroeg na Fase I om de zijwaartse koersbeweging al als nieuwe Fase III te bestempelen, hoewel deze wel aan de criteria voldoet. Breekt de koers echter door het steunniveau van 4,50 euro en daalt deze naar het gemiddeld koersdoel van 3,51 euro, dan kan dit alsnog.

Het gemiddeld koersdoel, dat overigens door 21 verschillende fundamenteel analisten is bepaald, steekt schril af tegen de koers van december 2019 voor de corona crisis. Afgezien van het technisch plaatje zal het mij benieuwen of het door het steunpakket van de Franse en de Nederlandse staat nog goed gaat komen. Ik zal in ieder geval wachten op een opwaartse uitbraak uit de trading range van 4,50/5,70 euro.* Wordt lid van de Harde Kern van Traders Trefpunt en lees iedere dag mijn ‘Dagboek van een Trader met Opgestroopte Mouwen’ en luister naar de nieuwe aflevering van de TRADERS TREFPUNT Podcast via de Traders Trefpunt website of je favoriete mediaspeler.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!