AEX25 - 750 Puntengrens is in Zicht.

Technische analyse door Marcel van Vliet

AEX25 - 750 Puntengrens is in Zicht.

Nadat woensdag 20 de neerwaartse trendlijn door de koers werd doorbroken, koerst de AEX steevast in de richting van het sterke ronde getal van 750 punten. Ook het jaarlijks voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen, ofwel het 200 moving average (rood) is bijna bereikt.

De door analisten ‘voorspelde’ lagere opening viel vanochtend met 728 en nog wat punten ook wel mee en kan, wat mij betreft, als een soort van adempauze van de markt worden geïnterpreteerd.

Op de grafiek ontvouwen zich de volgende scenario’s.

Allereerst is het niet uit te sluiten dat de koers zich terugtrekt tot in de ‘hot zone’ (cirkel) die wordt gevormd door het ronde getal van 700 punten, het 38.2% Fibonacci retracement niveau, dat is uitgezet over de de laag van 23 juni en de hoog van vorige week vrijdag, het verlengde van de neerwaartse trendlijn en tot slot het omhoog krullende 50 moving average.

Het tweede scenario is dat de koers doordrukt tot aan het weerstandsniveau van 750 punten en aldaar een ‘rustpauze’ neemt.

Deze rustpauze zal dan waarschijnlijk bestaan uit een zijwaartse beweging van de koers waardoor een trading range zal ontstaan. Leuk voor de swing traders onder ons.

Voorwaarde is echter wel dat de weerstand die wordt gevormd door het licht neerwaarts lopend 200 moving average nog even moet worden doorbroken.

Al met al, onzekere tijden. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zit de Amerikaanse economie technisch gezien in een recessie en was er in de grootste economie van de eurozone, Duitsland, in het tweede kwartaal sprake van nulgroei en ondertussen loopt de inflatie in de eurozone verder op.

(Bron: De Aandeelhouder)

Soms ben ik blij dat ik als technisch analist alleen maar naar de price action op de grafiek hoef te kijken.

TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast via de Traders Trefpunt website of via je favoriete mediaspeler.