AEX – Swing Trade vanaf Bovengrens Fase III

Technische analyse door Marcel van Vliet.

AEX – Swing Trade vanaf Bovengrens Fase IIIIk heb er zin an! Ik kan mij niet herinneren dat ik mij ooit verheugd heb om na mijn vakantie weer aan de slag te gaan toen ik nog niet voor eigen rekening handelde. Nu dus wel.

Om na drie weken weer een beetje ‘in sync’ met de markt te komen vanochtend vroeg uit de veren om de primaire markten, zoals de dollar index, de VIX, Ruwe Olie, de S&P500 en natuurlijk onze eigen ‘Mickey Mouse’ index, de AEX, met een technische analyse volgens mijn Quattro Stagioni Methode in kaart te brengen.

De dagkaart van de AEX viel mij niet tegen. Het 50 moving average loopt nog steeds in een mooie opwaartse lijn en is in ieder geval tijdens mijn vakantie niet doorbroken. Goed nieuws voor de QSM’ers die hebben gehandeld op één van de pinbar candlestick setups in de cirkel tussen 11 en 20 mei.

Het toenmalige  weerstandsniveau van 715 punten heeft geen stand gehouden en ook de voormalige fasegrens op 718 punten moest eraan geloven. Deze is intussen verplaatst naar het niveau van 735 punten. De voormalige weerstand van 715 punten is geheel volgens het boekje van de technische analyse getransformeerd tot steunniveau.

Dit niveau wordt bovendien versterkt door het 38.2% Fibonacci retracement niveau, dat is uitgezet over de laagste koers van 13 mei en het hoogste koers van 17 juni én de dynamische steun die wordt gevormd door het 50 moving average. De confluence van deze drie sleutelgebieden vormt een steunzone om in de nabije toekomst rekening mee te houden.

Vanochtend opende de index op mijn analyse platform op 730.41 punten. Weliswaar lager dan afgelopen vrijdag, maar omdat de bias nog altijd opwaarts is, zal het mij niet verbazen al in de loop van de dag de bovengrens van Fase III getest wordt.

Traders die handelen volgens de QSM wachten op een geschikte candlestick setup voor een swing trade vanaf de bovengrens met de sterke steunzone als koersdoel. Breekt de koers hier echter neerwaarts door, dan is ook de ondergrens van Fase II een reëel koersdoel om te stellen.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!