AEX – Koers Breekt uit Trendkanaal

Technische analyse door Marcel van Vliet.

AEX – Koers Breekt uit TrendkanaalHet is alweer een tijdje geleden dat ik naar de daggrafiek van de AEX heb gekeken. 27 Juli was het om precies te zijn. De reden hiervoor is dat ik zelf handel in Amerikaanse aandelen omdat de openingstijden van de beurzen in de US beter aansluiten bij mijn trading- en dagelijkse routines.

Maar op dagen wanneer de Amerikaanse beurzen zijn gesloten, zoals gisteren voor de viering van Labor Day, handel ik als alternatief in Europese futures en kijk ik om die reden ook naar de grafiek van de AEX.

Onlangs heb ik, om de langere termijn trend te bepalen, het 200 moving average vervangen door de VWAP indicator, die ik heb aangepast naar een jaarlijkse weergave. Daarnaast heb ik de Bias Determinator indicator dusdanig aangepast dat deze reageert op de VWAP indicator.

Maar genoeg techniek, nu eerst naar de daggrafiek van de AEX.

Het eerste dat opvalt aan de kale grafiek zijn de opwaartse VWAP en het opwaarts trendkanaal, dat na het gap van het weekend van 7 en 8 november 2020 is ontstaan. Wanner we iets verder inzoomen, dan zien we dat de koers verleden week vrijwel horizontaal bewoog en netjes boven de steun van het ronde getal van 789 punten bleef. De pinbar candlestick setup van afgelopen vrijdag zal ongetwijfeld het signaal voor  veel swing- en trend traders zijn geweest om gisteren te gaan kopen.

Door het volume dat hierdoor in de markt kwam brak de koers uit het trendkanaal. Ook vanochtend opende de koers er weer boven. Nu het ronde getal van 800 punten in zicht is, zullen er echter ook voldoende traders zijn die wachten op wat de institutionele beleggers rondom dat niveau, afhankelijk van de intraday VWAP, gaan doen.

Als retail trader zou ik daar even op wachten om te kijken of ik wellicht mee zou kunnen liften om een paar puntjes winst te pakken.* Meer weten? Ga naar de website van Traders Trefpunt voor meer informatie over De Harde Kern, de cursussen, de boeken en natuurlijk de podcast  van Trader Trefpunt.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!