AEX - Hoopvolle Eerste Handelsweek

Technische analyse door Marcel van Vliet

AEX - Hoopvolle Eerste Handelsweek

Met een overwegend groene heatmap sloot de AEX verleden week ruim 27 punten hoger dan dat hij opende.

Reden om voor de eerste keer dit jaar eens de weekgrafiek van onze ‘huis index’ te bekijken om te zien hoe de vooruitzichten op technisch gebied ervoor staan.

Het eerste dat opvalt is het mooi oplopende 200 moving average.

Het moving average toont mij dat, hoewel met een lage intensiteit dat de trend voor de lange termijn nog steeds opwaarts is.

Dan springt de neerwaartse trendlijn in het oog die in week 46 van vorig jaar opwaarts werd doorbroken en in de laatste week door de koers werd getest.

AEX heatmap week 1 2023

 

De sluit van die week was ook nog eens vlakbij het 38.2% Fibonacci retracement niveau dat is uitgezet over de laag van week 41 en de hoog van week 50.

Ook het steunniveau dat werd gevormd door het psychologisch belangrijke ronde getal van 700 punten versterkte de steunzone nog eens extra.

De eerste serieuze weerstand wordt gevormd door de zone van 735/740 punten. Vlak daarna ligt de weerstand van het ronde getal van 750 punten alweer op de loer.

Voor mij persoonlijk een reden om even het kruit droog te houden totdat er genoeg volume in de markt komt die de koers over deze weerstandszone heen drukt.

Ik kan mij echter wel voorstellen dat swingtraders die handelen op intraday timeframes tot aan de 735/740 punten zone nog een paar puntjes meepikken.

TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast via de Traders Trefpunt website of via je favoriete mediaspeler.