AEX – Geen reden voor paniek

Technische analyse door Marcel van Vliet.

AEX – Geen reden voor paniek


Met straks om elf uur de Consumptieprijsindex (CPI) data voor de Eurozone in het verschiet en gisteren nog het bericht dat het beter gaat met het Duitse bedrijfsklimaat, dat tot uiting kwam door de Duitse Informatie en Foschung (Ifo) Bedrijfsklimaat Index, ben ik echt benieuwd naar de reactie de koers als ik de grafiek van de AEX open.

Volgens de leer van de technisch traders, die ook wel price-action traders worden genoemd, is al het nieuws en datareleases al in de koers, of price verwerkt.

De waarschijnlijkheid dat de koers na de Pinbar Candlestick Setup van gisteren, vandaag hoger zou openen, was groter dan een lagere opening. Gelijk een mooi moment om nog eens te benadrukken dat Technische Analyse weinig tot geen voorspellende waarde heeft, maar slechts op basis van de geschiedenis voordeel uit de waarschijnlijkheid tracht te halen.

De markt die wordt bepaald door vraag en aanbod, geeft ook nu weer de emotie van de beleggers die kopen, of verkopen weer. Dat is dan ook de verklaring voor de lagere opening.

De Pinbar candlestick setup die was gevormd over het 38.2% Fibonacci retracement niveau én het ronde getal van 670 punten, zou een mooie opmars in de richting van het hoogste punt van de eeuw, het century high op 703.18 punten kunnen zijn. Ware het niet dat de koers na de gong van vanochtend alleen nog maar gedaald is.

Er is echter nog geen reden voor paniek. De koers bevindt zich nog altijd binnen het opwaarts trendkanaal en ook het netjes oplopende 50 moving average vertoont nog geen tekenen van verval. Zolang de ondergrens van het trendkanaal stand houdt, durf ik nog te beweren dat dit nieuwe instapkansen biedt zodra er een goede candlestick setup tegen of over de ondergrens is gevormd.TIP: Luister naar de Traders Trefpunt Podcast  via de Traders Trefpunt website. ITunes, Spotify of via je favoriete mediaspeler.

error: Kopiëren is geblokkeerd !!