AEX – Derde kans voor spijtoptanten

Technische analyse door Marcel van Vliet.

AEX – Derde kans voor spijtoptanten

Technisch georiënteerde beleggers die op één of beide van de candlestick setups uit mijn analyse van de AEX van verleden week donderdag hebben gehandeld, hebben goede zaken gedaan. Door de lagere opening van vanochtend, krijgen de spijtoptanten wellicht echter nog een kans. De kans is groot dat er vandaag opnieuw een inside bar candlestick setup op de daggrafiek wordt gevormd. Al weten we dit, volgens de regels van de price action¹, natuurlijk pas als de candle vanmiddag is gesloten.

Net als de eerste (540 punten) en bijna de tweede (-560 punten), heeft ook deze inside bar candlestick setup zich gevormd op een rond getal. In dit geval is dat het ronde getal van 570 punten. De opwaartse trend, waar de koers zich na het uitbreken uit het neerwaarts trendkanaal begeeft, wordt nog eens extra bevestigd door het 50 moving average dat intussen ook uit het trendkanaal is gebroken en bij een aanhoudende trend weldra door de VWAP zal worden gekruist .

Tot nu toe ontbreekt het nog aan voldoende volume om de koers de hoogste in te stuwen, maar het karakter van een inside bar candlestick setup staat bekend als korte ‘adempauze’ voor de koers en wanneer deze weer op adem is als voortzetting van de richting van waaruit de koers komt. In de technische analyse noemt men dit in goed Nederlands een continuation pattern.


¹ Price action is een onderdeel van technische analyse dat uitvoerig wordt behandeld in het Trading van A tot Z programma van Traders Trefpunt.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

Marcel van Vliet

Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met het traden en probeer mijzelf iedere dag een klein beetje te verbeteren. Ik help je graag met hoe jij ook consistent en winstgevend kan handelen op de financiële markten.

Waar kan ik je mee helpen?

Heb je vragen over Traders Trefpunt, de Inner Circle, het TAZ programma of mijn boeken? Ik help je graag.

Traders Trefpunt

Traders Trefpunt is een initiatief van Marcel van Vliet dat is voortgekomen uit de behoefte om in contact te komen met andere traders en (actieve) beleggers om elkaar te versterken en gezamenlijk een hechte gemeenschap te vormen die elkaar met raad en daad bijstaat.

[email protected]

Chat met mij

Lid worden en leden

Social media

Nieuwsbrief 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het eBook ‘Het Pinbar Project‘ GRATIS!.

Copyright ©2019
Traders Trefpunt.
Cookies
Privacybeleid
Disclaimer

Copyright ©2019 Traders Trefpunt. Cookies | Privacybeleid | Disclaimer

error: Kopiëren is geblokkeerd !!